За нас

INNOVATE е колаборативен проект, който цели да подпомогне професионалните организации в Европа да продължат да се развиват. Планираме да постигнем това чрез стздаване на ресурси, сред които специализирано обучение, и подобряване на техните управленски умения чрез иновации. Този иновативен подход би позволила на компаниите да се адаптират към променящите се организационни структури и среда, да се възползват от нови възможности и да повишат експетизата, уменията и креативността на служителите си.

Чрез тази иницаитива, организациите ще придобият капацитет да преминат към иновации в хода на внедряване на нови процеси. Основната цел на проекта е да открие, създаде, тества и популяризира методи за усъвършенстване на организациите в условията на постоянно променящ се пазар, вкл. предизвикателства като пандемията от COVID-19 и инфлацията. Пандемията промени начина, по който живеем и работим. Показа ни, че имаме нужда от по-добри начини за управление и по-ефикасни практически методи, които се адаптират бързо към нови ситуации без да се отклоняват от бизнес плана.

За да се справят с това, организациите (стартъпи, малки бизнеси и доставчици на професионално образование и обучение) трябва да подобрят начина си на управление, за да отговорят по-добре на нуждите на пазара и на бързите промени в съвременната икономика. Обучавайки хората в организациите на управление на иновациите и инструментите за това, те ще могат да подобрят начина си на работа и да предоставят по-добри и по-иновативни предложения за пазара на труда днес и в бъдеще.

INNOVATE се фокусира върху две основни сфери:

  • Подпомагане на малки и средни предприятия (МСП), стартъпи и доставчици на професионално образование и обучение да подобрят управлението на иновационните си практики, като използват иновациите ефективно.

 

  • Подпомагане на самите мениджъри на организации и предприемачи да бъдат по-иновативни, което от своя страна да помогне на цялата система да стане по-иновативна.

Цели:

  • Да свържем организациите с иновациите, за да повишим качеството и устойчивостта на сектора, който оперират доставчиците на професионално образование и обучение;

 

  • Да предоставим на организациите насоки за иновативни процеси и инструменти за по-добро посрещане на нуждите на пазара;

 

  • Да трансформираме управленските практики в иновативни процеси, интегриращи цифровите технологии.

die Berater

die Berater се фокусира върху професионалното образование за възрастни и развитие на човешките ресурси. Предоставя цялостно ноу-хау по отношение на всички аспекти на управлението на човешките ресурси – от подбор на персонал, консултации и коучинг, образование и обучение или проучване удовлетвореността на служителите, outplacement програми и наемане на временен персонал.

Bridges to Europe е платформата за дейности по европейските проекти на die Berater®. През последните години, die Berater участва в различни роли – координатор, партньор, подизпълнител – в 160 проекта, финансирани от ЕС, с повече от 800 партньорски организации от 45 държави. Въз основа на този богат опит с програмите, финансирани от ЕС, компанията предлага консултации в областта на финансирането, проектна и медийна подкрепа.

Helsinki Business College

Бизнес колеж Хелзинки има дългогодишен опит и добра репутация на експерт и създател на висококачествено професионално образование. Като ориентиран към бъдещето доставчик на обучение, колежът предлага на студентите си разнообразна среда за обучение, индивидуални кариерни възможности и различни умения за развиване на личностни и професионални умения.

 В допълнение към преподаването, се фокусира върху връзката с професионалния живот. Специализира в областта на бизнеса, както и инофрмационните и комуникационните технологии. Това е най-големият финландски колеж в тези области, който предлага на студентите си възможности за специализация. Около 2800 студенти учат в колежа в Пасила.

CSES

CSES (Център за социално предприемачество)
CSES е шведска организация, която подкрепя и насърчава социалните и културните иновации и предприемачество в Швеция и на европейско ниво.

Основана е през 2011 г., започва като първия инкубатор в Швеция, фокусиран върху социалното предприемачество, в Университета в Стокхол, а през 2014 г.

става НПО. Оттогава насам CSES е работил с компании и социални предприемачи в различни проекти и директно предоставя коучинк на предприемачи, които искат да създадат устойчиво въздействие.

CARDET - Център за развитие на изследователската дейност в областта на образователните технологии)

CARDET е независима, неправителствена организация с нестопанска цел за изследвания и развитие, базирана в Кипър. Тя е един от водещите центрове за изследвания и развитие в Евро-средиземноморския регион, с глобален опит в разработването и изпълнението на проекти, изграждането на капацитет и електронното обучение.

CARDET е независим партньор на университети и институции от цял свят, като Йейлският университет, Университета в Никозия и Международния съвет за образователни медии.

CARDET е реализирал множество проекти, свързани с развитието на капацитета и планирането в областта на образованието и ПОО, подкрепата за младежта, обучението на възрастни, грамотността, цифровите инструменти, електронното обучение, образователните технологии и социалната интеграция на маргинализирани групи и възрастни хора.

КАТРО България

КАТРО България е консултантска компания, която предоставя на клиентите си обучения в областта на човешките ресурси. Тя е част от водещата австрийска консултантска компания CATRO Personalberatung, която предоставя най-съвременно ноу-хау във всички области, свързани с управлението и развитието на човешките ресурси.

От 2010 г. насам CATRO подпомага своите клиенти в България с услуги по подбор, обучение и организационно развитие. КАТРО България е специализирана в предоставяне на корпоративни обучения по меки умения, психологическо и кариерно консултиране, като предлага иновативни решения във всички области на управлението на хора: привличане на таланти и изграждане на работодателска марка, обучение и развитие, лидерски програми, програми за ангажираност и благосъстояние на служителите.

Съществена част от мисията на CATRO е изпълнението на корпоративни социално отговорни проекти, които целят да изградят мост между различни обществени групи в неравностойно социално положение и корпоративния сектор, като отварят поле за идентифициране на възможности за устойчиви партньорства. Като надежден партньор, координатор, оценител и обучител, нашият екип успешно е изпълнил повече от 30 проекта с европейско финансиране в различни области: интеграция на пазара на труда и кариерно консултиране, благополучие на работното място, устойчиво развитие, оценка и валидиране на компетенции, предприемачество, цифрови умения и медийна грамотност, неформално обучение, овластяване на различни групи.

catrobg.com

Orange Hill Sp. z o.o.

Orange Hill е частна компания, работеща в сферата на консултантските услуги и образованието. Основните области са: разработване и внедряване на инструменти за управление на човешките ресурси и организации, услуги в областта на УЧР, управление на проекти и обучение на професионалисти.

Създава методологии и инструменти за изследване и развитие на организациите, напр. електронна диагностика на удовлетвореността на служителите, електронна диагностика на организационната култура, одит на управлението на знанията, електронна диагностика на удовлетвореността на клиентите.

Помага на организациите да се развиват, като предоставя консултации и услуги в следните области: Управление на човешките ресурси, базирано на компетенции, управление на таланта, управление на промяната, управление на разнообразието, организационен одит, оценка и развитие на служителите, проектиране и оценка на обучения, диагностика на компетенциите. Като лидер или партньор създава и реализираме проекти в областта на УЧР, съчетавайки знания с практически опит.

orangehill.pl

SYNCNIFY

Syncnify е базирана в Париж консултантска агенция, създадена с идеята да разработва иновативни решения за предизвикателства в реално време със силен икономически, социален и политически отпечатък. От създаването си досега тя бързо се утвърди като динамична фирма в областта на стратегическите партньорства и синхронизираните многостранни действия.

Със силен фокус върху иновациите и устойчивостта Syncnify е развила широка мрежа от сътрудници и колеги в целия ЕС, включително национални и международни публични структури, университети, изследователски институции и организации на гражданското общество.

В допълнение към консултантските си услуги фирмата се ангажира да подкрепя и научноизследователската и развойната дейност в областта на разработването на политики, мобилизирането на общността, както и разработване на социални стратегии и оценки.

syncnify.fr